Anda mencari kelas kripto buat newbie menggunakan bahasa melayu yang mudah faham?

Belajar asas kripto sebelum melabur bagi mengelak ditipu melalui kuliah video yang berdurasi 45 minit saja!

Menyesal saya tak kenal Tuan Hafiy dahulu, betul-betul padu punya sharing!

– Bukan Warren Buffet

Kuliah ini dibangunkan berdasarkan 5 tahun pengalaman yang ada pada panel kami, tuan Hafiy dalam dunia kripto.

Kuliah disampaikan sepenuhnya dalam bahasa melayu tanpa istilah jargon yang pelik-pelik oleh panel dalam industri kripto sejak daripada 2018!

AWAS🚨 Jika Anda Sedang Hadapi Situasi Berikut

1- Pandai beli tak pandai jual

Kalau jual sekarang, meroket nanti menyesal pula fikir hati. Sekali jatuh sikit terus kepala pusing 😵‍💫.

2- Beli ikut emosi

Semua projek/kripto yang lalu timeline kita nak masuk. Main sebat macam makan buffet dekat hotel. Takde buat bacaan lanjut yang detail. Sekali banyak yang ke gaung dari ke bulan.

3- Ambil ringan tentang keselamatan, sampaikan aset digital dicuri

Maklumat sulit seperti password senang-senang jer kita share dengan pihak ketiga. Semua simpan dalam notepad dekat komputer. Sekali aset kita kena curi. Barulah menangis tak berlagu.

4- Tak tahu nak percaya maklumat yang mana satu

Banyak forum dan website yang buat liputan tentang kripto. Sampaikan kita pun pening nak ikut yang mana satu. Belum beli, kepala dah pening baca berita, adoi.

Macam mana nak tangani masalah ini?

1- Punya matlamat yang jelas

Sebelum melabur, pastikan kita sudah ada matlamat yang jelas untuk apa pelaburan kita itu. Nak buat untung cepat atau nak simpan 10 tahun contohnya.

2- Melabur ikut bajet

Bila kita ada bajet, kita tak semberono masuk semua projek kripto. Maka kuranglah potensi kita terlibat dalam projek kripto yang bersifat ponzi, AKA skim cepat kaya.

3- Guna wallet fizikal dan cakna dengan isu keselamatan

Guna wallet fizikal seperti “ledger nano”.  Maklumat sulit seperti password dan seed phrase disimpan secara fizikal (ex: tulis dalam buku, ukir atas kayu). 

4- Pilih beberapa sumber autoriti untuk diikuti

Ikuti beberapa sumber yang sahih dan tidak bias saja. Jika ada berita yang menarik, baru kita buat bacaan lanjut. Jimat masa dan tak serabut kepala.

Sebab itu kami bangunkan panduan kuliah yang diberi nama

Tentang Hafiy…….

Apa yang anda akan belajar dalam kuliah ini?

  1.  Apa itu kripto?
  2. Pengenalan DEX dan cara daftar akaun.
  3. Cara elak wallet kripto digodam.
  4. Bila masa nak beli & jual kripto?
  5. Kripto ini halal atau haram?
  6. Lembu dan beruang dalam kripto (naik turun pasaran)?

Boleh terus kaya ker lepas masuk kuliah ini?

Nak janji terus kaya dengan ilmu yang bakal diajar ini memang kurang tepat, Tuan Hafiy pun pakai MUSTANG Myvi kuning.

NAMUN kami percaya
kelas ini mampu...

  1. Buka mata anda tentang asas-asas kripto.
  2. Mengelak anda daripada ditipu bulat-bulat oleh mana-mana projek kripto.
  3. Tingkatkan keselamatan aset digital anda.
  4. Beri fikiran anda clear dan tak kusut walaupun pasaran kripto ada naik turun.
  5. Beri pejimatan buat anda bila buat pembelian kripto di DEX.